Do kuchyně už za Vás opražené a solené nebo jen tak na mlsání? Samotné arašídy jsou jemné chuti, jejich pražení na arašídovém oleji podtrhne a zvýrazní jejich chuť. Následné solení jemně mletou speciální solí doladí arašídy k dokonalosti.
Arašídy obsahují široké spektrum vitamínů B včetně vitamínu B3, který je skvělý na mozkovou aktivitu a paměť. Arašídy rostou v podzemní části rostliny po trsech. Jsou chráněny známou suchou skořápkou, ve které se nachází dva plody. Jsou křupavé a plné chuti. Protože arašídy jsou plody podzemnice olejné, což je luštěnina, jsou velmi bohaté na bílkoviny (až 25g bílkovin na 100g ořechů). Jsou tedy zdrojem nejen kvalitních rostlinných tuků, ale také bílkovin.
Věděli jste, že arašídy nejsou ořechy ale luštěnina?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.