Maliny nejsou doslazované, nenajdete v nich žádné přidané látky. Navíc díky šetrnosti procesu lyofilizace nepřijdete o žádné cenné látky v ovoci obsažené.
Maliny jsou bohaté na vitamin C, proto skvěle posílí imunitu a mají antioxidační účinky. Podporují pocení a vylučování odpadních látek z těla, jejich zvýšená konzumace je tedy vhodná při nachlazení. Vitamin A podporuje zdraví očí, vitaminy z řady B zase ulevují od migrény a působí proti stresu.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je proces, ve kterém se z potraviny odstraní všechna voda. Díky tomu, že se nejedná o klasické sušení teplem si potravina zachová barvu, chuť a hlavně obsah vitaminů a minerálních látek. Při správném skladování (v nepropustné uzavíratelné nádobě, v suchu a temnu při pokojové teplotě) navíc vydrží i několik let.
I při výběru ovoce si dáváme záležet. Dbáme na vysokou kvalitu, ovoce je bez přidaného cukru a síry. Kvalitní a zdravá náhrada sladkostí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.